Asistent medical Generalist – AMG

De la infiintarea specializari ASISTENT MEDICAL GENERALIST in cadrul Şcolii Ecologice ”Sfantul Ştefan” din Craiova, o prioritate aparte a fost asigurarea personalului didactic competent şi a bazei materiale, necesare atingerii obiectivelor legate de instruirea teoretica şi practica şi formarii profesionale, permanent corelate cu nevoile reale ale pietei muncii din tara şi strainatate.

Personalul didactic al Scolii este reprezentat de cadre didactice de specialitate, pentru fiecare modul in parte, foarte bine pregatite din punct de vedere profesional, cu vadite competente pedagogice, care asigura din toate punctele de vedere conditiile necesare unui nivel optim de instruire teoretica şi aplicativa, fapt reflectat de rezultatele foarte bune ale absolventilor Scolii.

Pentru o pregatire adaptata la potentialul şi interesul individual al elevilor noştrii folosim metode pedagogice adaptate, inclusiv proceduri de tratare diferentiata.

Baza materiala, conforma cu normele europene şi standardele nationale de specialitate, utilizata in salile de curs, laboratoare şi salile de nursing permite un grad optim de educatie teoretica şi instruire practica.

Pregatirea in aceasta specializare se realizeaza conform Curriculum-ului National pentru şcoala postliceala sanitara stabilit de O.M.E.C.T. 2713/29.11.2007 – domeniul: Sanatate şi asistenta pedagogica, nivelul 3 avansat, forma de invatamant: la zi.

Curriculumul cuprinde un numar de 56 de module, repartizate pe durata celor trei ani de pregatire, cuprinzand un numar de aproximativ 4920 de ore. Din numarul total de ore, conform reglementarilor europene, 2442 de ore sunt consacrate invatamantului clinic (stagii), restul orelor fiind impartite intre invatamantul teoretic (ore de predare/fixare/evaluare) şi laboratorul tehnologic.

Structura anului şcolar cuprinde un numar de 42 saptamani repartizate cate 21 de saptamani pe fiecare semestru. Pentru fiecare an de studiu, raportul intre saptamanile de invatamant teoretic şi cele de invatamant clinic/semestru se prezinta astfel: anul I – 15 saptamani invatamant teoretic şi 6 saptamani invatamant clinic; anii II şi III – 12 saptamani invatamant teoretic şi 9 saptamani invatamant clinic.

Pregatirea practica a elevilor şcolii noastre se desfasoara prin stagii curriculare de instruire, in conformitate cu legislatia şi normativele in vigoare, in cadrul clinicilor din spitalele din Craiova şi in alte unitati şi institutii de profil, inclusiv in alte tari europene, conform planurilor de invatamant, in baza parteneriatelor incheiate intre şcoala şi unitatile sanitare. Aceste stagii completeaza pregatirea teoretica a elevului, conturandu-i astfel pregatirea profesionala şi profilul moral.

In toate serviciile in care elevii sunt repartizati in cursul formarii lor practice exista un maistru instructor, cadru didactic al şcolii, care coordoneaza activitatea acestora, prin colaborare cu personalul din sectiile respective şi face ca invatamantului clinic sa aiba, in ansamblul sau o valoare educativa, in formarea şi dezvoltarea deprinderilor practice.

Avem in vedere ca invatamantul clinic sa aiba ca obiect toate aspectele rolului de asistent in materie de ingrijiri de sanatate la acest nivel, incluzand prevenirea bolii, educatia sanitara, precum şi toate ingrijirile de sanatate.

Diplomele obtinute in urma absolvirii cursurilor Şcolii Ecologice ”Sfantul Ştefan” din Craiova au recunoaştere nationala şi internationala.

Pentru o stimulare a performantei şcolare asiguram burse de studii, prin reducerea taxei şcolare la primi trei elevi, din clasele obişnuite şi la toti elevii din clasele de performanta.

Pentru un sprijin social acordam şi burse sociale, prin reducerea taxei cu 25% – 100% , elevilor cu necazuri speciale, in limita unui buget realizat din penalitatile elevilor care intarzie prea mult cu plata ratelor care compun taxa şcolara.

 

Înscrierile se fac la sediul nostru din Craiovița Nouă, la fosta Şcoală nr. 34 (Școala Elena Farago, lângă PECO, pe Calea Severinului) de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00.

 

Adresa: Str. Elena Farago, Nr.53

(fosta scoala 34, langa PECO OMV de pe Calea Severniului )

Tel: 0251.420 534

secretariat@scoalaecologica.ro

TAXE ȘCOLARIZARE:

TAXA DE INSCRIERE ESTE 75 LEI

Taxa de Școlarizare se va stabili de comun acord la începutul anului școlar între 2300 lei și 2500 lei

Taxa se poate reduce prin burse / premii.

Postliceala Ecologica "Sf Stefan"